20130130

Bloggkollektivet

Idag har jag äntligen lyckats kläcka ur mig ett nytt inlägg i kollektivbloggen PocketBlogg, där jag varit med sedan starten i maj 2009.

Vi var ett gäng bokläsande nördar som brukade hänga på den sociala sajten Bloggy på den tiden. Plötsligt kom en av oss - Cecilia - på den goda idén att börja blogga om pocketböcker tillsammans. Sagt och gjort. Bloggen finns där.

Vi säger inte att vi "recenserar" i ordets rätta bemärkelse, vi är inte litteraturvetare eller analytiker på den nivån, utan vi skriver subjektivt vad vi tycker.

I början var vi jätteflitiga allihopa, och det hände ibland att vi postade flera inlägg varje dag. I december 2009 fick vi stolt ta emot årets Kulturbloggpris; Bokklassen! Jag har det inramade diplomet hemma på väggen.

Sedan har livet farit lite fram och tillbaka med oss allihopa, omsorg om hälsa, barn och katter har kommit emellan men bloggen består! Några har hoppat av kollektivet men vi har anknutit ett par nya, så vi är ungefär samma antal ändå. Problemet är att bloggen bygger på att vi skriver om böcker som vi har läst - alltså behöver man läsa en bok innan man skriver ett inlägg... Hinner man inte läsa så hinner man alltså inte blogga heller. Moment 22!

Det kommer i alla fall något inlägg lite då och då. Har du Facebook så kan du gå in och "gilla" vår sida, så får du veta när det kommer något nytt!

Vi har bra tumme med bokförlagen också, så när vi går på Bokmässan i Göteborg i september så är det bara att fråga om vi får recensionsexemplar av pocketar, så får vi det! Men, som sagt, de ska läsas också!


2 kommentarer:

Mille sa...

Kul att du bloggar igen. Ska med glädje läsa dina inlägg! :)

Eva Kihlström sa...

Gör det! Om du hinner! :)